WORKSHOPS DATAGEDREVEN WERKEN

Scroll

WORKSHOPS
DATAGEDREVEN WERKEN

De Workshops Datagedreven Werken en de  Inspiratietraining Datameesterschap 
vormen samen de propositie ‘First-Time-Right’ van Digital Rocks Consultancy.

HET PROBLEEM

Ieder bedrijf en organisatie werkt met data en dat zal de komende jaren alleen maar exponentieel toenemen. De vraag is echter, hebben zij ook de stap gezet van:

‘werken met data’ naar ‘Datagedreven Werken’?

Om het voortbestaan en de toekomst van het bedrijf veilig te stellen is ‘Datagedreven Werken’ namelijk een essentiële succesfactor.

Hoe kun je in jouw organisatie Datagedreven Werken (liefst) in-één-keer goed invoeren? Wat is het stappenplan en wat zijn de succesfactoren en valkuilen. Hoe bouw je je data-strategie op en hoe richt je uiteindelijk een succesvol project ‘Datagedreven Werken’ in?

DE WORKSHOPS

De reeks Workshops Datagedreven Werken wordt ondersteund door het boek Datameesterschap van Jeroen de Groot en sluit daar 100% op aan.

Hierin wordt uit de doeken gedaan hoe je een project ‘Datagedreven Werken’ succesvol op kunt zetten. Daarbij vormt met name de ‘menskant’ de rode draad. Het zijn immers de mensen die met de data (moeten gaan) werken.

Tientallen tips, 14 Do’s en Don’ts en simpele tools gaan je inspireren zodat jij aansluitend geheel zelfstandig je ‘Datagedreven Werken’ project kan opzetten of bijsturen.

Na deze reeks van workshops ontketen jij je eigen data-revolutie.

binnen enkele weken
je datagedreven project OPGEZET!

DOELGROEP

De workshops worden het best bezocht door een goede doorsnede van de organisatie. Naast de beoogd project- of programmamanager, dienen ook directie en management, en enkele stafleden en medewerkers aan te sluiten. Eenieder die op de één of andere manier een rol gaat spelen in het project ‘Datagedreven Werken’.

INHOUD

Er worden 5 half-daagse workshops georganiseerd door de auteur van Datameesterschap Jeroen de Groot himself! De volgorde is als volgt:

Workshop 1: Introductie Datagedreven Werken, eerste oriëntatie op de data-volwassenheid

Workshop 2: foto van de IST (huidige situatie), verkenning ambitieniveau

Workshop 3: formulering data-strategie en bepaling SOLL (toekomstige situatie)

Workshop 4: vertalen SOLL naar selectie van deliverables (GAP)

Workshop 5: opzet contouren project, serious game The Bridge

DE KERN

De kern van zowel de Inspiratietraining Datameesterschap alsook de workshopreeks  worden gevormd door de Data Diamant van Datagedreven Werken. Deze Data Diamant is een uit de praktijk ontstaan model om first-time-right een project rondom Datagedreven Werken op te zetten.

In de loop der jaren is de Data Diamant fijngeslepen tot een werkzaam model. Ieder facet van de Diamant heeft 5 tot 10 concrete deliverables die geselecteerd kunnen worden in de workshops, al naar gelang de noodzaak.

De hele set aan deliverables vormen de inhoud en scope van het op te starten project Datagedreven Werken.

OVERIGE INFO

De workshopreeks wordt voorafgegaan door enkele oriëntatie-interviews ten behoeve van enige ‘customisation’ (waar moeten de accenten komen?).

Het aantal deelnemers bedraagt maximaal 12 deelnemers.

Het ritme is ongeveer 1 workshop per week of twee weken, afhankelijk van agenda’s. Dit betekent dat er binnen 6 tot 8 weken een doortimmerd plan ligt voor Datagedreven Werken, klaar voor de kick off van het project.

Huiswerk vóóraf (verplicht): lees het boek Datameesterschap.

Inclusief: Boek Datameesterschap en serious game licentie The Bridge.

Prijs: op aanvraag, afhankelijk van customisation en planning.

HET RESULTAAT

Binnen enkele weken hebben de deelnemers met elkaar het Datagedreven Werken project first-time-right opgezet.

De inhoud van het project, de op te leveren deliverables, passen naadloos op de route die het bedrijf wil afleggen om haar ambitie rondom Datagedreven Werken te bereiken.

Wat nog moet worden toegevoegd zijn de IT-componenten (bijvoorbeeld “schaf analyse tool XYZ aan”) en de gebruikelijke projectmanagement onderwerpen (bemensing, budget, planning et cetera).

Daarmee is het project klaar voor een solide en overtuigende kickoff richting de organisatie.

Van harte aanbevolen om hierbij de serious game The Bridge  (die 1 op 1 gaat over Datagedreven Werken) in te zetten als onvergetelijke experience voor de medewerkers.

Kortom, een doortimmerd plan en een onvergetelijke kickoff binnen enkele weken!

INTERESSE?

EN