DATAPOLY

Datapoly is een gamified-workshop van dataspecialist Scamander, partner van Digital Rocks. Tijdens het spel, on-site fysiek gespeeld, wordt  datamanagement op een ludieke manier geïntroduceerd.

DATA MANAGEMENT IS EEN REIS NAAR WAARDE EN WELZIJN.

Ronald Kok, Scamander B.V.

De Serious Games van Digital Rocks staan garant voor het creëren van Awareness. Bijvoorbeeld op het gebied van data. Vaak ingezet als een soort ‘amuse’ voorafgaand aan een data project of -leergang. Onze partner Scamander, specialist op het gebied van datamanagement, neemt vaak het stokje van ons over. In een deepdive workshop gaan zij aan de slag met de ‘as-is’ en ’to-be’ rondom Datamanagement bij onze klanten. Om het onderwerp Datamanagement op een ludieke manier te introduceren heeft Scamander een gamified-workshop ontwikkeld: ‘Datapoly’. 

DATAPOLY

De probleemstelling van Datapoly richt zich op de organisatie rondom ‘data’. Je bent overtuigd van de meerwaarde van data en je wilt aan de slag met Data Gedreven Werken. Na het volgen van bijvoorbeeld het leuke moordspel The Bridge (Digital Rocks) wil je een stapje verder.

Wat komt er allemaal kijken bij Data Gedreven Werken. Wat is het begrippenkader? En op welke onderwerpen zou je -letterlijk- moeten inzetten? Datapoly introduceert je allereerst het omvangrijke begrippenkader rondom Data Gedreven Werken. Om je vervolgens te verleiden wel of niet bepaalde beslissingen te nemen.

Het spel is visueel afgeleid van het alom bekende Monopoly en inhoudelijke gebaseerd op het Vierkwadrantenmodel van Ronald Damhof.

Onder leiding van een zeer ervaren spelleider komt de groep in een dagdeel tot mooie (nieuwe) inzichten. Zo wordt Data Gedreven Werken niet alleen inzichtelijk gemaakt, maar ook tastbaar in termen van “waar gaat dit dan over?”, “waar raakt het ons?” en “waar moeten wij op gaan inzetten?”  

Welk team weet het beste de diverse cases die langskomen te behandelen? En wie heeft het meest verstandig geïnvesteerd in de diverse data-vraagstukken?

voor wie?

Geschikt voor iedereen die intensief met data werkt, of daar beslissingen mee en over maakt. Management, directie, data experts etc. Het spel wordt gespeeld met een groep van ongeveer 10 spelers waarbij het mogelijk is meerdere groepen tegelijk, dus parallel, aan de slag te zetten. Dit verhoogt dan weer de competitiefactor!

Wanneer zet je dataPOLY in?

Op het moment dat je met elkaar afspraken wilt maken over de organisatie rond het gebruik, het delen en het analyseren van data! Bijvoorbeeld in het leerspoor van een programma Data Gedreven Werken. Het spel werkt ook goed voor een concrete business case waarin data een belangrijk onderdeel is. 

MEER INFORMATIE?

Wil jij met je team de eerste concrete stap zetten op het gebied van datamanagement? En ben je toe aan iets anders dan het zoveelste artikel of boek? Neem dan contact op met Scamander, in het bijzonder Ronald Kok via rkok@scamander.com of bel hem op +31 6 5315 6269.

 

Scamander B.V. is de datapartner van Digital Rocks. Daar waar Digital Rocks zorgt voor de awareness rondom Datamanagement via Serious Gaming, voert Scamander in het verlengde daarvan verschillende data projecten uit en biedt leergangen aan. Ga hier naar  Scamander voor meer informatie.

 

More
Close
EN