INSPIRATIE TRAINING DATAMEESTERSCHAP

Scroll

INSPIRATIETRAINING
DATAMEESTERSCHAP

De Inspiratietraining Datameesterschap 
en de  Workshops Datagedreven Werken
vormen samen de propositie ‘First-Time-Right’ van Digital Rocks Consultancy.

HET PROBLEEM

Ieder bedrijf en organisatie werkt met data en dat zal de komende jaren alleen maar exponentieel toenemen. De vraag is echter, hebben zij ook de stap gezet van:

 ‘werken met data’ naar ‘Datagedreven Werken’?

Om het voortbestaan en de toekomst van het bedrijf veilig te stellen is ‘Datagedreven Werken’ namelijk een essentiële succesfactor.

Hoe kun je in jouw organisatie Datagedreven Werken (liefst) in-één-keer goed invoeren? Wat is het stappenplan en wat zijn de succesfactoren en valkuilen. Hoe bouw je je data-strategie op en hoe richt je uiteindelijk een succesvol project ‘Datagedreven Werken’ in?

DE INSPIRATIE TRAINING

De Inspiratietraining Datameesterschap vloeit voort uit het boek Datameesterschap van Jeroen de Groot en sluit daar 100% op aan. Op www.datameesterschap.nl vind je meer informatie over dit boek.

Hierin wordt uit de doeken gedaan hoe je een project ‘Datagedreven Werken’ succesvol op kunt zetten. Daarbij vormt met name de ‘menskant’ de rode draad. Het zijn immers de mensen die met de data (moeten gaan) werken.

Tientallen tips, 14 Do’s en Don’ts en simpele tools gaan je inspireren zodat jij aansluitend geheel zelfstandig je ‘Datagedreven Werken’ project kan opzetten of bijsturen.

Na deze ééndaagse training zet jij je eigen dataproject op!

in één dag de contouren
van je datagedreven project helder!

DOELGROEP

In eerste instantie is de training gericht op de project- en programmamanager die een project Datagedreven Werken op wil zetten en op zoek is naar concrete handvatten en een first-time-right set up.

Daarnaast is de training ook geschikt als een ‘Datagedreven-Werken-in-één-dag’ voor bestuurders, directie en management. Zij krijgen in korte tijd een compleet beeld van de ins & outs van Datagedreven Werken en kunnen aansluitend met elkaar het gesprek voeren over de toekomst van de organisatie rondom data.

INHOUD

De Inspiratie Training Datameesterschap duurt een hele dag (09.00u – 17.30u) en wordt gegeven door de auteur van Datameesterschap Jeroen de Groot himself! 

De agenda is als volgt:

1. Introductie Datagedreven Werken

2. De Data Diamant; een framework voor invoering

3. De data-strategie; hoe bouw je die op (ter plekke!)

4. Gamified lunch; serious game The Bridge

5. Deepdive in de facetten van De Data Diamant

6. Opbouw van je eigen Datagedreven Werken traject

7. Q&A’s en wrap up

DE KERN

De kern van zowel de Inspiratietraining Datameesterschap alsook de workshopreeks wordt gevormd door de Data Diamant van Datagedreven Werken van Digital Rocks. Deze diamant is een uit de praktijk ontstaan model om first-time-right een project rondom Datagedreven Werken op te zetten. 

In de loop der jaren is de Data Diamant fijngeslepen tot een praktische leidraad. Ieder facet van de Diamant heeft ruim 10 superconcrete deliverables die horen bij de reis naar Datagedreven Werken.

Tijdens de training passeren deze deliverables per facet allemaal de revue, waarbij enkele worden uitgediept en/of geoefend.

OVERIGE INFO

De training is (voorlopig) alleen als in-company beschikbaar en wordt op locatie klant verzorgd.

Het aantal deelnemers bedraagt 4 tot 10.

De training kan (voor 20%) ‘gecustomised’ worden naar de leerbehoefte en wensen van de klant.

Huiswerk vóóraf (verplicht): lees het boek Datameesterschap.

Inclusief: Boek Datameesterschap en serious game licentie The Bridge.

Prijs: op aanvraag, afhankelijk van customisation en aantal deelnemers.

HET RESULTAAT

In één dag heeft de deelnemer grondig kennis genomen van Datagedreven Werken inclusief tientallen tips, handvatten en de 14 Do’s en Don’ts.

Hij of zij weet hoe je een data-strategie opbouwt en heeft kennis gemaakt met de (40+)  ingrediënten uit de Data Diamant om te komen tot een first-time-right opzet van een project.

Na de training is de deelnemer in staat geheel zelfstandig het project ‘Datagedreven Werken’ in de eigen organisatie op te zetten.

INTERESSE?

NL